Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı, Pudingli Pasta

Çikolatalı, Pudingli Pasta

Çikolatalı, Pudingli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su kadehi un
  • 1 yumurta
  • 100 gr soğuk tereyağı
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2~3 yemek kaşığı buzlu su
  • 1 koli vanilya

Puding için

  • 2.5 su kadehi süt
  • 150 gr bitter çikolata
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • ¾ su kadehi toz şeker
  • 1 koli vanilya

Üzeri için

  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su kadehi soğuk süt
  • 100 gr bitter çikolata

Çikolatalı, Pudingli Pasta Nasıl Yapılır?

Tart hamuru için zorunlu malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar buzlu su ilave edin. Streç film ile kaplayarak buzdolabında dinlendirin. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru tezgaha alıp kalıp büyüklüğünde açın. Hamuru kalıba yerleştirin ve üzerine çatalla delikler açın. Evvelden ısıtılmış 160- 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Puding için tencereye süt, yumurta sarıları, mısır nişastası ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca kırdığınız çikolatayı ilave edip ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip karıştırın. Tartın üzerine pudingi döküp yayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Krem şanti ve sütü derin bir kaba alıp mikser takviyesiyle iyice çırpın. Tartın üzerine kaşık takviyesiyle yayın. Üzerini rendelenmiş bitter çikolata parçacıkları ve antep fısıtğı ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın