En çabuk, en pratik tatlı tarifleriyle her yerde sizlerleyiz. Bu sefer bilindik bir tat alma tadını sunacağız. Sevdiğimiz çabuk tatlılardan birisi olan Çikolatalı Pudingin yapılışını bir de buradan deneyin pişman olmayacaksınız. Çikolatalı Puding, lezzetinden taviz vermez ve fazla tiryakilik yapar. İsteğe göre değişebilen ısı şekillerinde yenebilir. Yani sıcak ya da soğuk tüketilebilir. Keyfinize kalmış. Dilediğinizce tüketin.
Çikolatalı Puding Tarifi için malzemeler
- neredeyse 112 gram (4.5 su bardağı) süt
- Bir tane yumurta sarısı (zorunlu yok)
- 10 gram (2 çorba kaşığı) kakao
- 16 gram (2 çorba kaşığı) nişasta
- 60 gram (2 yemek yemek kaşığı) un
- 80 gram (4 yemek kaşığı şeker) (Siz 1 kaşık daha artırabilirsiniz. Keyfinize kalmış.)
- 50 gr. (1 yemek kaşığı tereyağı)
- Bir tatlı kaşığı dek tuzlu
- Bir tatlı kaşığı vanilya
Tatlının Hazırlanışı
- Un, nişasta ve kakaoyu tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Üstüne bir kadeh süt ve yumurta sarısını ilave edip el çırpıcısıyla malzemeler yoğun bir kıvama gelene dek çırpmaya devam edin.
- Büyüyen sütü de ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayıncaya değin karıştırmaya devam edin.
- Kaynadıktan daha sonra bir dakika değin kaynamaya devam etsin. daha sonra ocaktan alın. İçerisine, vanilya, şekeri ve tereyağını ilave edin. Mikser ile iki dakika daha çırpın ve servisinizi dilediğinizce yapın
- Sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Tavsiyem soğuk tüketilmesidir.
- Sağlık bal şeker olsun!
Çikolatalı Puding Tarifi
MALZEMELER
1 kg. süt
3 kahve fincanı un
1,5 kadeh toz şeker (ya da 30 adet tatlandırıcı)
1 paket kakao
Tatlı Tarifi
Soğuk sütün içine un, şeker ve kakao konulup karıştım karıştıra pişirilir. Kaselere küçük kek dilimleri atılıp üzerine pudingler dökülür. Soğutulup servis yapılır.