Portakal suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Kalan portakal suyu ve toz şekeri orta boy bir sos tenceresinde çırpma teli ile iyice karıştırın. Orta ateşte, ara gizeme karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtın. 2 yemek kaşığı portakal suyu ile buğday nişastasını ufak bir kasede karıştırın. Sos hafif yoğunlaştığında, hazırladığınız portakal parçalarını sos tenceresine ilave edin. 2 dakika pişirdikten sonra ateşten alın.
Çikolata parçalarını orta boy kaseye alın, kremayı ufak bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kaynayan kremayı, çikolatanın üzerine ilave edin. Tereyağını da ilave ederek bir spatula dayanağıyla pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.İkiye ayrıldığınız kedi dili bisküvilerini sırça kuplara paylaştırın. Portakal sosundan 1 ’er çorba kaşığı bisküvilerin üzerine ilave ederek, yumuşamalarını bekleyin. Geri kalan sosu, kuplara paylaştırın. Portakallı katın katılaşmasını sağlamak için buzlukta 5-10dakika kadar bekletin. Hazırlamış olduğunuz bitter çikolatalı ganajı, kuplara paylaştırın. Buzdolabına alıp takribî 3-4 saat bekletin. Üzerine rendelenmiş çikolata serpip soğuk servis yapın.