Yarım su bardağı elma konsantresi Yoksa damak tadınıza göre şeker
3-4 çorba adalȩığı dut şekeri ya da sıradan şeker Dut şekeri @hatayin_dogal_mutfagi ndan
40 gram sütü çikolata
40 gram bitter çikolata
1-2 çorba adalȩığı hindistan cevizi
Çikolatalı Portakal Kabukları Tarifi Yapılışı
Portakalın kabuklarını çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
Dilimlenmiş kabukları acısı gidene kadar 1-2 defa haşlayıp suyunu süzün.
Acısı giden portakal kabuğu dilimlerine yarım çay bardağıkabukların hizasına kadar susu ve elma konsantresini yoksa sıradan şeker ilave edip suyunu çekene kadar kaynatın.
Oda sıcaklığına gelen portakal kabuklarını dut şekeri ya da sıradan şekere bulayın.