Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %-0,30
  • ALTIN
    %0,87
  • BIST
    %3,72
Çikolatalı Portakal Kabukları

Çikolatalı Portakal Kabukları

Çikolatalı Portakal Kabukları Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy portakalın kabukları
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı elma konsantresi Yoksa damak tadınıza göre şeker
  • 3-4 çorba adalȩığı dut şekeri ya da sıradan şeker Dut şekeri @hatayin_dogal_mutfagi ndan
  • 40 gram sütü çikolata
  • 40 gram bitter çikolata
  • 1-2 çorba adalȩığı hindistan cevizi

Çikolatalı Portakal Kabukları Tarifi Yapılışı

  1. Portakalın kabuklarını çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
  2. Dilimlenmiş kabukları acısı gidene kadar 1-2 defa haşlayıp suyunu süzün.
  3. Acısı giden portakal kabuğu dilimlerine yarım çay bardağıkabukların hizasına kadar susu ve elma konsantresini yoksa sıradan şeker ilave edip suyunu çekene kadar kaynatın.
  4. Oda sıcaklığına gelen portakal kabuklarını dut şekeri ya da sıradan şekere bulayın.
  5. Şekerlenmiş kabukların uçlarını benmari usulü erittiğiniz çikolataya daldırın. Yağlı kağıda serip donmalarını bekleyin.
  6. Çikolatanın bir kısmına da kabukların hepsini atıp karıştırın. Çikolataya bulanmış kabukları hindistan cevizine bulayın.
  7. Donmuş çikolatalı kabuklarla hindistan cevizli kabukları servis tabağına alıp renkli drajelerle süsleyin. Ellerinize sağlık afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın