80 gram bitter çikolata (Sütlü de tercih edebilirsiniz)
Çikolatalı Portakal Çubukları Tarifi Nasıl Yapılır?
Portakal kabuklarımızı uzun şeritler halinde doğruyoruz.
Tenceremize alıp üzerini geçecek miktarda su koyup kaynatıyoruz. Karanfil de ekleyelim.
Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika fokurdasın.
Sonrasında bir kez daha su koyup aynı şekilde kaynatıyoruz. Bu kadar çok su ekleyip kaynatmamızın sebebi kabukların acısının çıkması için.
Bir kez daha su ekleyip kaynatmadan önce toz şekerimizi ilave ediyoruz. Bu şekilde suyu azalana kadar kaynatıyoruz.
En sonunda kabuklarımızı yağlı kağıt üzerine alıp biraz toz şeker serpip 1-2 saat buzlukta bekletiyoruz.
Buzluktan çıkardıktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya bandırıp buzdolabının alt bölümünde 1 saat kadar bekletelim. İşte portakal çubuklarımız hazır. Afiyet olsun😍😍🧡🧡🧡🍊🍊🍊🍊.