1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker (7yemek kaşığı)
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
80gr bitter çikolata
100 gram çiğ krema
80gr çikolata
Kakaolu bisküvi (eti kakaolu çok yakışıyor yada kakaolu pötibör bisküvi)
Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
İlk olarak tenceremize muhallebi için gerekli olan sıvı malzemeler süt tozşeker kakao nişasta alıp güzelce karıştırılır.
Pürüzsüz bir hal alana kadar sonrasında tereyağı, çikolata ve vanilya eklenir karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
Orta boy bir kelepçeli kalıbımızın altına kakaolu bisküvilerimizi dizelim.
Üzerine hazırladığımız pudingden ilave edelim. Tekrar bisküvi dizelim ve tekrar puding gezdirelim 4 sıra bu şekilde devam edip en üstüne pudingi yayıp soğumasını bekleyelim.
Şimdide üzeri için ganaj yapalım.
Ganaji için sıvı kremayı sıcak olmayacak şekilde ılıtalım kenara alıp içerisine çikolataları ekleyip karıştıralım.
Soğuyan pastanın üzerine bu ganaji gezdirip buzdolabına kaldıralım.
Üzerine beyaz benmari usulü çikolata eritelim ve çizik şekilleri verelim.