Malzemeler
Ganaj için
Özel günleriniz için görsel bir şölen sunmaya ne dersiniz? Yumurtalar, sirke, kakao ve kabartma tozunu mikserle 8 dakika çırpın. Eritilmiş çikolatayı, un, süt ve toz bademi karışıma yedirin. İsteğe göre bir kalıba dökün ve öncedenısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.
Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Kaynamak üzereyken çikolatayı yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın. Margarin ve balı ilave edip iyice karıştırın. Tüm malzemeler eridikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra karışımı 2 saat buzdolabında bekletin.
Pandispanya soğuyunca istenilen büyüklükte pasta çember miktarında kesin. Pandispanya bıçağı ile enine 3 ’e ufalan. Pasta çemberine bir kat pandispanya yerleştirin ve üzerine 1 parmak kalınlığında ganaj sürün. 3 kat için de aynı operasyon yapın. Buzdolabında 2 saat bekletip çemberden çıkarın. İsteğe göre ganaja muz, vişne, ahududu veya çilek ilave edebilirsiniz.
Ortaya çıkan pastayı dilediğiniz renkte şeker hamuru ile dilediğiniz biçimleri vererek süsleyin ve servis yapın.