Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Mus

Çikolatalı Mus

Çikolatalı Mus Tarifi İçin malzemeler

  • 240 gr bitter çikolata
  • 1/3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı
  • 200 ml soğuk krema

Çikolatalı Mus Nasıl Yapılır?

  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını karıştırma kabında çırpın.
  • Sos tenceresinde süt ve şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve kaynama noktasına gelince ocaktan alın.
  • Yumurta sarılarını bir kaba alın. Üzerine kesintisiz karıştırarak sütü ilave edin.
  • Sütlü karışımı çikolataya ilave edin. Yumurta aklarını sırça bir kaba alın.
  • Kabı içinde sıcak su dolu bir kabın üzerine yerleştirip kesintisiz karıştırın.
  • Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın. Tuz ilave edip tel mikserle iyice çırpın.
  • Yumurta aklarının üçte bcerahati çikolatalı karışıma ilave edip yavaş hareketlerle yedirin.
  • Buzlukta soğuttuğunuz karıştırma kabına kremayı alın ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Çikolatalı karışıma ilave edip yeniden yavaş hareketlerle yedirin.
  • Kaplara paylaştırın ve buzdolabında 2 saat bilave ettirin. Taze meyvelerle süsleyip servis yapın.

Çikolatalı Mus Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çikolatayı çok kısık ateşte benmari suyu hafif sıcak olmalı eritin. Aksi takdirde sertleşip topaklanabilir. 
  • Yumurta aklarını kolay çırpılması için oda ısısında bilave ettirin. Kar halinde çırptıktan hemen sonra karışıma ilave edin.
  •  Musun üzerini sarih bırakmayın, aksi vaziyette üst kısmı sertleşir. Kâselerin üzerini servis yapıncaya kadar streç folyo ile kapatın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın