sütlü veya beyaz çikolata ile de yapılabilir fakat kıvamı bitter çikolata ile yapılanı yakalamıyor
Çikolatalı Mousse Tarifi Nasıl Yapılır?
Çırpma kabına alınan yumurta sarısının üzerine bir cezvede ısıttığımız süt ve 1 yemek kaşığı krema usulca ilave edilir.
Çırpma teliyle karıştırılır. yumurtanın bu biçimde ham kalmaması sağlanır. çikolata sıcak karışıma ilave edilir, karıştırılarak eritilir.
Bu arada kalan krema, tıraş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpılır. kolay katılaşması için krema ve çırpacağımız kap evvelinde 20-30 dakika buzdolabında bekletilir.
Daha sonra çırpılan krema çikolatalı karışıma ilave edilir, krema söndürülmeden alttan üste doğru çikolatayla karıştırılır. Bu operasyon azıcık zaman alıyor.
Kuplara dökülen tatlımız buzdolabında en az 5-6 saat beklemeli, 1 gece beklerse çok daha hoş olacaktır. bu miktarlarla 6 adet ufak kup hazırlanmıştır.
Yoğun bir tatlı olduğu için ufak kaplarda servis edilmesinde bereket var. bu harika tatlıyı sınayacaklara şimdiden.Afiyet olsun :.