Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle muzu ve elmayı soyuyoruz. Daha sonra havuçları rendenin küçük tarafıyla rendeliyoruz. Elmayı da aynı işlemden geçiriyoruz. Muz yumuşak bir yapıya sahip olduğu için muzu küp küp doğruyoruz.
Bisküvileri un haline gelecek şekilde elimizde ufalıyoruz. İsteyenler robottan çekebilirsiniz.
Ufalamış olduğumuz bisküvileri derin bir kaba alıyoruz. Daha sonra rendelediklerinizi ve muzu bisküvinin olduğu kaba koyuyoruz. Sütü de ekliyoruz. Sütün soğuk olmasına dikkat edin. Ceviz veya fındık hangisini tercih ederseniz malzemelerin içine ekleyin. Daha sonra hepsini hamur yoğurur gibi yoğuruyoruz. 20 dk. dolapta dinlendirin.
Hamur kıvamındaki malzemeleri elimizle ceviz büyüklüğünden biraz daha ufak toplar halinde elimizde yuvarlıyoruz. Eğer yaptığınız hamur elinize yapışıyorsa elinizi biraz yağlayabilirsiniz.
Top yapma işlemi bittikten sonra hepsini bir tabağa dizin.
Yarım paket çikolatayı kısık ateşte cezve de eritin. Çikolatanın cezveye yapışmasını istemiyorsanız ısıtmadan önce bir kere suyla durulayın. Eritilmiş olan çikolatayı bir kaşık yardımıyla topların üzerine dökün. Daha sonra dilerseniz topların üzerini bisküvi kırıntılarıyla, ufalanmış fındık, fıstık, ceviz veya hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Dolapta 30- 45 dk. dinlendirin. Böylelikle dökmüş olduğunuz çikolata üzerinde donmuş olacaktır.
Dolaptan çıkardıktan sonra kürdan saplayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.