Malzemeler
Süslemek için
Lezzet pasta tarifleri arasında en fazla hoşlanılanlardan biri. Nişasta, şeker, süt ve kakaoyu tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Ara ara karıştırarak soğumaya vazgeçin. Üzüm, ceviz, bölünmüş kakaolu bisküvi, küp doğranmış elma ve muzu ilave edip karıştırın. Dikdörtgen biçiminde bir kalıbı streç folyo ile kaplayın ve karışımı içine yayın. Üzerini örterek derin dondurucuya kaldırın ve birkaç saat dondurun. Yuvarlak kalıplar ile pastayı keserek çıkartın ve ızgara teli üzerine dizin. Glazürü koli üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastaların üzerine dökün. Taze meyvelerle süsleyip servis yapın.
Özel günlerin simgeyi haline gelen meyveli pasta tarifine buradan erişebilirsiniz.