Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Markiz Yoğun Çikolatalı Mat Pasta

Çikolatalı Markiz Yoğun Çikolatalı Mat Pasta

Çikolatalı Markiz Yoğun Çikolatalı Mat Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 6.5 kare kutu bitter çikolata Rendelenmiş veya minik parçalara dağılınmış, 400 g
  • 5 kibrit paketi tereyağı 175 g 
  • 1 su kadehinden 1 parmak az toz şeker veya Hindistan cevizi şekeri 175 g
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 6 yumurta sarısı
  • 2.5 su kadehi krema 500 ml
  • Kelepçeli kek kalıbı 22 cm

Çikolatalı Markiz Yoğun Çikolatalı Mat Pasta Nasıl Yapılır?

Yedikçe suratınızı gülümsetecek nefis çikolatalı markiz Yoğun çikolatalı mat pasta tarifi

  • Kalıbın kenarlarını pişirme kağıdıyla kaplayın. Kalıbı içerisine rahatça sığacağı, pişirme kağıdı serili bir kap veya tabağa yerleştirip kenara alın.
  • Çikolata, tereyağı, şeker ve kakaoyu bain-marie usulü, şeker eriyinceye dek karıştırarak ısıtın. Şeker tamamıyla eriyince sıcaktan alın. Yumurta sarılarını ilave edin ve hafifçe karıştırarak birbirine yedirin. 
  • Kremayı köpük haline gelinceye dek süratli bir biçimde mikserle çırpın. Son anda bir tutam şeker ilavelerseniz, krema daha sabit olur. Krema köpüklerini, sönmemelerine dikkat ederek usulca, bir spatula desteğiyle çikolatalı karışıma ilave edin. Kalıba dökün, üstünü düzleştirin ve buzlukta donmaya vazgeçin. 2-3 saat sonra servis edebileceğiniz kıvama gelecektir.

    Bu tatlı dondurulmuş olduğundan, belirgin ve sıcak bir bıçakla kesilmeli. Bir kaba kaynar su koyup, bıçağı içine batırıp silin. Isınan bıçak desteğiyle bu dondurulmuş pasta daha kolay kesilecektir ve kesilen yüzey pürüzsüz kalacaktır. 

Bu tatlıyı buzlukta 1-2 ay saklayabilirsiniz. Servis etmeden evvel takribî yarım saat buzdolabında bekletirseniz daha iyi olur.

Dondurmalı Venedik keki tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın