2 türk kahve fincanından 1 parmak yetersiz un Başka Bir Deyişle bir tanesi dolu bir tanesi 1 parmak yetersiz olacak
1 su kadehi şeker
1 adet yumurta sarısı
1 koli vanilya
1 koli sade kremşanti
1 koli eti kakaolu bisküvi Petibör değil
200 ml krema
180 gram sütlü veya bitter çikolata
Çikolatalı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Kremşanti hariç tüm kuru malzemeyi tencere içinde karıştıralım. Yumurta sarısını ayrı bir yerde çırparak azıcık süt ilave edelim akışkan kıvam alınca kuru malzemeye yumurtalı sütü ve kalan sütü beraber ilave edelim.
Ocak üzerinde karıştırarak kaynamasını sağlayalım. Kaynayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım. Arada bir çırparak soğumaya vazgeçelim.
Soğuyunca içine kremşantiyi döküp mikser ile süratli devirde 2-3 dakika çırpalım. Ganaj için kremayı ısıtıp ocaktan alalım. Çikolataları ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
Bisküvileri rondodan çekelim. İlk olarak bir parmak muhallebi koyalım ardından 1 yemek kaşığı bisküvi ve sonra tekerrür muhallebi, bisküvi, muhallebi.
En son çikolatalı ganajı döküp soğumaya vazgeçelim. Ben 200 ml kase kullandım 8 adet çıktı. Şimdiden sınayan herkese afiyet olsun :