Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle bir tencerenin içine süt, nişasta, toz şeker ve un alınır. Tel çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak, kaynatılır. Karışım kaynayınca muhallebi koyulaşmaktadır. Ocağın altı kısılarak, vanilya, tere yağ ve labne peyniri muhallebiye dökülüp, çırpılarak karışması sağlanır. Peynir eridikten sonra ocak kapatılır. Dikdörtgen bir borcama bir kat petibör bisküvi dizilir. Muhallebinin yarısı dizilen petibörlerin üzerine dökülür. Muhallebinin üzerine bir kat daha bisküvi dizilir. Daha sonra muhallebinin diğer yarısı dökülür. En üst kata tekrar bisküvi dizilir. Tatlı soğumaya bırakılır.
2Tatlının soğuması beklenirken, çikolata sosu hazırlanır. Sos malzemeleri küçük bir tencereye dökülür. Kısık ateşte karıştırılarak ısıtılır. Çikolata tamamen eriyince biraz soğumaya bırakılır. İlk sıcağı gittikten sonra tatlının üzerine dökülür ve bir spatula yardımı ile düzeltilir. Tatlı yaklaşık 3-4 saat boyunca buzdolabında bekletilir. Tamamen soğuduktan sonra tatlı dilimlenir. Servis tabağına alınarak servis edilir. Üzeri istenilen şekilde süslenerek servis yapılabilir. Afiyet olsun.