Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %0,42
  • BIST
    %-0,38
Çikolatalı Krem Karamel

Çikolatalı Krem Karamel

Çikolatalı Krem Karamel Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurtanın sarısı
  • 60 gr toz şeker
  • 315 ml süt
  • 185 ml krema
  • 150 gr bitter çikolata

Karamel için

  • 185 gr toz şeker
  • 185 ml su

Çikolatalı Krem Karamel Nasıl Yapılır?

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize ilave etmeyi unutmayın. Karamel için su ve şekeri bir tavaya alın. Orta ateşte eriyip kıvamı ve rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Krem karamel kalıplarının tabanlarına paylaştırın.

Yumurtanın sarıları ve şekeri mikserle çırpın. Süt ve kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Bir yandan karıştırmaya devam ederek azar azar yumurta sarılarını ilave edip çırpın.

Karışımı krem karamel kalıplarına paylaştırın ve bir tepsiye dizin. Tepsiye kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. 160 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin.

Kalıpları tepsiden çıkartıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alarak 1 gece bekletin. Tatlının kalıptan rahat çıkması için birkaç dakika sıcak suda bekletin ve ters çevirin. Çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyip soğuk servis yapın.

Klasik krem karamel tarifini de anekdot edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın