Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %3,72
Çikolatalı Kraker Pasta

Çikolatalı Kraker Pasta

Çikolatalı Kraker Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su kadehi un
  • 110 gr tereyağı
  • Yarım su kadehi pudra şekeri
  • 1 su kadehi süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 50 gr kakao

Dolgusu için

  • 3 su kadehi süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • 1.5 çay kadehi toz şeker
  • 200 gr kırılmış bitter çikolata

Çikolatalı Kraker Pasta Nasıl Yapılır?

Tatlı krakerler için zorunlu malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Hamuru tezgaha alıp kraker inceliğinde açın. 20 cm genişliğinde 5 yuvarlak kesin. Her daireyi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Muhallebi için süt, unu ve toz şekeri tencerede karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremayı da ilave edip karıştırın. Ocaktan alın. Krakeri tezgaha alın. Üzerine sıcak kremayı ilave edip yayın. Çikolatayı serpin. 4 kat bitirilinceye kadar bu operasyonu uygulayın. 4. katın üzerine kalan muhallebiyi sürüp yayın. Kalan çikolataları üzerine serpin. Pastayı kapaklı bir kek kalıbına alıp buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün dilimleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın