70 g 1 minik kare koliye denk bitter çikolata, daha az şekerli olması için % 85 kakao oranında çikolata seçim ettim
35 adet pişmiş ve ceddilmiş kestane
1 su kadehi su
4 büyük boy yumuşak hurma
Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse Nasıl Yapılır?
Çikolatalı kestaneli vegan mousse tarifini dilerseniz pasta ve tartlarda dolgu kreması olarak da kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi sütünün yarısını minik bir tencere ya da cezvede bir taşım kaynatın, ateşi kapatın. Minik parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı içine ilave edin ve iyice eriyip süte karışması için karıştırın.
Kalan Hindistan cevizi sütünü, hazırladığınız çikolatalı karışımını, kestaneleri, suyu ve hurmayı aynılaşana pürüzsüz olana dek blender ’dan geçirin. Kaselere bölüştürüp en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
Bu tatlı yoğun oluyor. Hamsili pilavın üstüne, mideyi doldurmadan ağız tatlandırmak için çay-kahvenin yanında ağızda eriyen, sıhhatli bir çikolata kıvamında; minik ama tesirli. Bu nedenle ufak kaselerde, şahıs başına 3-4 dolu yemek kaşığı düşecek biçimde hazırlıyorum.