Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,79
  • ALTIN
    %-2,88
  • BIST
    %1,15
Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse

Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse

Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse Tarifi İçin malzemeler

  • 1 konserve Hindistan cevizi sütü
  • 70 g 1 minik kare koliye denk bitter çikolata, daha az şekerli olması için % 85 kakao oranında çikolata seçim ettim
  • 35 adet pişmiş ve ceddilmiş kestane
  • 1 su kadehi su
  • 4 büyük boy yumuşak hurma

Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse Nasıl Yapılır?

Çikolatalı kestaneli vegan mousse tarifini dilerseniz pasta ve tartlarda dolgu kreması olarak da kullanabilirsiniz.

  • Hindistan cevizi sütünün yarısını minik bir tencere ya da cezvede bir taşım kaynatın, ateşi kapatın. Minik parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı içine ilave edin ve iyice eriyip süte karışması için karıştırın. 
  • Kalan Hindistan cevizi sütünü, hazırladığınız çikolatalı karışımını, kestaneleri, suyu ve hurmayı aynılaşana pürüzsüz olana dek blender ’dan geçirin. Kaselere bölüştürüp en az 4-5 saat buzdolabında bekletin. 
  • Bu tatlı yoğun oluyor. Hamsili pilavın üstüne, mideyi doldurmadan ağız tatlandırmak için çay-kahvenin yanında ağızda eriyen, sıhhatli bir çikolata kıvamında; minik ama tesirli. Bu nedenle ufak kaselerde, şahıs başına 3-4 dolu yemek kaşığı düşecek biçimde hazırlıyorum.

Çikolatalı fındık ezmesi tarifi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın