Ardından kakao un kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yağlanmış tepsimize döküp 180 derece fırında pişiriyoruz.
Muhallebi su için vanilya ve tereyağı hariç değişik tam malzemeleri tencerede karıştırıp katılaşana kadar pişiriyoruz.
Altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ilave edip soğumaya vazgeçiyoruz.
Pişen keki de soğumaya vazgeçiyoruz. Süt ve krem şanti çırpıyoruz.
Erimiş bir kaşık çikolatayı da krem santi ye döküp tekerrür çırpıyoruz.
Sarih kahverengi bir görüntüsü oluyor.
Kremayı tavaya alıp hafif ısıtıyoruz kaynatmıyoruz. Altını kapatıp çikolatalarımıza ilave ediyoruz. Ben çikolatalardan birer gizeme koymadım zira krema yarım kutu.
Soğuyan keki bir kadeh soğuk süt ile nemlendiriyoruz.
Ardından soğuyan muhallebiyi tekerrür çırpıp kekin üzerine döküyoruz. 15 dk dolapta soğutuyouz.
Ardından krem şantiyi muhallebinin üzerine sürüyoruz 15 dk yeniden dolapta bekletiyoruz.
Sonra da erittiğimiz çikolatayı döküp 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Biraz evreli ama çok hoş bir lezzet.