Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %1,14
  • ALTIN
    %-0,69
  • BIST
    %1,49
Çikolatalı Kartopu

Çikolatalı Kartopu

Çikolatalı Kartopu Tarifi İçin malzemeler

  • 180 gr sade çikolata
  • 2 kahve fincanı margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • 1 kahve fincanı taze portakal suyu
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 

Süslemek için:

  • 1 kutu toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Pasta incileri

Çikolatalı Kartopu Nasıl Yapılır?

  • Sade çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın. Margarini ufak parçalara bcan verip derin bir kaba alın.
  • Pudra şekeri, çikolata ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden portakal suyu, un ve kabartma tozunu ilave edin. 
  • Kase biçiminde büyük bir kek kalıbının içini alüminyum folyo ile döşeyin. Hazırladığınız karışımı kalıba alıp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde kalıptan çıkarıp streç folyo ile kaplayın ve bir gece buzdolabında bilave ettirin.
  • Süsleme için; kekin üzerindeki streç folyoyu çıkarıp yuvarlak bvefatı üste gelecek biçimde servis tabağına yerleştirin. 
  • Krem şantiyi sütle çırpın ve yıldız uçlu sıkma torbasına doldurun. Kekin üzerine ufak yıldızlar biçiminde sıkarak boşluk kalmayacak biçimde kaplayın. Pasta incileriyle süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın