Malzemeler
Üzeri İçin
Yapılışı
Unu tencereye koyalım.
Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 20 dakika unun rengini değiştirmeden kavuralım.
Kavurduğumuz unu ılımaya bırakalım.
Ilıyan unun içine pudra şekerini ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım.
Margarini tavada yakmadan kısık ateşte eritelim.
Sıcak margarini unun üzerine döküp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Silikon muffin kalıplarına 2 şer yemek kaşığı helvadan koyup elimizle iyice bastıralım.
Sonra buzdolabına kaldırıp 30 dakika bekletelim.
Çikolatayı benmari usulü eritelim.
İçine sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
Silikon kalıpları servis tabağına ters çevirelim.
Helvaların orta kısmına çikolatadan döküp kenarlarından akıtalım.
Çikolatalı Kandil Helvalarımızın üzerini antep fıstığı ile süsleyip üzerlerindeki çikolata donunca servis yapın. Afiyet olsun.