Malzemeler
Yapılışı
Öncelikler şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Tencereye su ve sekeri koyup kaynatin. Icine cikolatayi kirip karistirarak eritin. Birkac damla limon suyu sikip 5 dk kaynatin ve sogumaya birakin.
Kadayiflari ince ince dograyin. Tereyagini eritin, icine kakaoyu koyun ve karistirin. Bu karisimi kadayifin uzerine dokun ve kadayiflarin heryerine bulanacak sekilde karistirin.
Tepsinin icine kadayifin yarisini elinizle iyice bastirarak yayin. Uzerine ceviz dokun. Kalan kadayifi da cevizlerin ustune dokup yeniden elinizle bastirarak yayin ve 180 derecede ustu kızarana kadar pisirin.
Firindan cikan sicak kadayinizni ustune soguttugunuz serbeti kepce kepce dokun. Biraz disarida serbetini cekmesini bekleyin ve buzdolabina koyun. Servis ederken dilimlediginiz kadayiflarin uzerine ceviz serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.