Çikolatalı İsviçre Rulosu Swissroll Tarifi İçin malzemeler
7 yemek kaşığı akışkan yağ 45 ml
3 yemek kaşığı kakao 30 g
2.5 yemek kaşığı toz şeker 40 g
5 yemek kaşığı pudra şekeri 90 g
3 yemek kaşığı un 45 g
3 yemek kaşığı su 30 ml
1/2 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
4 büyük yumurta akı
4 büyük yumurta sarısı
Kreması için
Hazır çikolatalı pasta kreması
1.5 su kadehi süt
Fındık kırığı
Damla çikolata
Çikolatalı İsviçre Rulosu Swissroll Nasıl Yapılır?
@semadanlezzetler 100 bin takipçi Sema Güneri
Pandispanya için; akışkan yağı ısıtıp karıştırma kabına alın. Kakaoyu ilave edip karıştırın, toz şekeri ilave edip karıştırın. Ardından suyu ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Vanilyayı ilave edin. Yumurta sarılarını birer birer ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Unu iki kerede eleyerek ilave edin.
Ayrı bir kasede yumurta aklarına tuz ilave edin. İyice köpürüp kabarıncaya kadar mikserde çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave edin. Koyulaşıncaya kadar, takribî 5 dakika mikserde çırpmaya devam edin. Değişik kakaolu karışıma 3 kerede ilave edin, her ilave etmede çırpma teli ile söndürmeden karıştırın.
Yağladığınız ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı dökün. Kalıbı iki defa hafifçe kaldırıp tezgaha vazgeçin, içindeki hava kabarcıklarını çıkartın. 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Pişen keki fırında hiç bekletmeden hemen çıkarın, yapışan kenarlarını bıçak takviyeyi ile kalıptan ayırın, kağıtlardan yakalayıp havlu üzerine alın. 2 dakika ılındıktan sonra pak bir yağlı kağıdın üzerine keki ters çevirin, tabanındaki kağıdı çıkarın. Soğumadan, kek ılıkken kremasını sürün. Keke çok fazla el dokunmadan zarifçe rulo yapın, üst kabuğun ceddilmemesine dikkat edin. Yağlı kağıda sarıp buzdolabında 4 saat dinlendirin Ben yapıp dondurucuya atıyorum, davetlime göre 2 saat evvelden çıkarıyorum.