Yumurta ve şekeri güzelce mikser yardımı ile karıştırıyoruz beş dakika kadar sonrasında süt sıvı yağ kakao ilave edip tekrardan karıştırıyoruz (bu işin püf noktası puf puf yumuşacık olması için karışımı iyice birbirine yedirmek)
Ardından un kabartma tozunu ekleyip karıştırıp yağlanmış tepsimize alalım.
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim kürdan yardımı ile kontrol edip çıkartalım.
Sosumuz için süt ve tereyağ hariç diğer malzemelerin hepsini koyup yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştıralım.
Pürüzsüz bir kıvam olmalı kaynamaya başlayınca tereyağı çikolatamızı ekliyoruz bir iki dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. (not;çok sıcaklığı gittiğinde kekimizin üzerine döküyoruz).
Keki ıslatmak için su bardağına toz şeker kakaoyu koyup üzerine sütü koyup karıştıralım fırından çıkan hafif ılımış haldeki kekimizi ıslatalım.
Ardından yaptığımız sosu üzerine dökelim üzerini dilediğimiz gibi süsleyebiliriz afiyet olsun.