Çikolatalı Hakiki Dondurma Çikolata Parçalı Tarifi Nasıl Yapılır?
Salep, şeker ve süt tencereye alınır ve çırpılır. Orta ateşte kaynatılır.
Bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır ve yarım koli Çikolata içine kırılır, karıştırılıp eritilir.
Sakız kıvamı için arada kaşıkla havalandırılır ve soğutulur.
Tamamen soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırılır ve 30-40 dakika sonra mikser ile çırpılır.
1 saati geçirmemek koşuluyla 4-5 sefer bu biçimde çıkartıp mikser ile çırpılıp kıvama getirilir. ☆☆ İnanın üretimi, kaynaması toplam 5 dakikanızı alıyor. Mikser de kenarda dursun çıkarıp 2 dakika çırpıp koyun. Gerçekten maraş usulü yapmak hiç bu kadar pratik olmamıştı diyeceksiniz. Bu dondurmadan sonra başka dondurmaya, dışardakilere dönüp bakmayacaksınız dahi garanti veriyorum. En son çırpmadan sonra iyice kıvamlanan dondurma içine sütlü çikolatayı bıçakla küçük küçük kıyın ve karıştırın. Bir kaba koyup düzenleyin. İyice donunca servise hazır.