Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Güllaç Tarifi

Çikolatalı Güllaç Tarifi

Malzemeler

  • 8 yaprak güllaç
  • 8 su bardağı süt
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket sütlü çikolata

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Yapılışı

Süt, şeker, kakao ve çikolata ocakta eriyene dek pişirilir. Ilımaya alınır. Krema malzemeleri pişirilir. Vanilin ekleyip karıştırılır ve ocaktan alınır. Servis kabınıza göre güllaç yaprakları ikiye bölüp çikolatalı süt kat kat dökülür. Yarısı tamamlandığında krema yayılır. Güllacın kalan yarısı da süt ile ıslatarak tamamlamdığında dolapta sütünü çekmeye bırakılır. En son üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın