Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %1,23
  • BIST
    %0,62
Çikolatalı Güllaç

Çikolatalı Güllaç

Çikolatalı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 3 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi ceviz
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 kutu sütlü çikolata

Çikolatalı Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre süt ile şeker ocağa alınır, şeker eriyene kadar ocakta karıştırılır.
  2. Şeker eriyen süte 1 litre süt ilave edilir. ideal sıcaklığı bu biçimde ayarlamanız daha kolay olacaktır. .
  3. Güllaçın yapılacağı tepsiye güllaç yaprakları sütle nemlendirilir.
  4. Beşinci güllaç yaprağına geldiğinizde ceviz ve hindistan cevizi serpilir. cevizler azıcık kocaman olursa daha lezzetli olacaktır. .
  5. Güllaç yapraklarınız bittiğin de en üst kısmına bir kutu sütlü çikolata rendelenir ve üzerine serpilir.
  6. İlk sıcağı sıkması için 30 dakika sarihte sonra buzdolabına kaldırmanız gerekir. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın