Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Güllaç

Çikolatalı Güllaç

Çikolatalı Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 6 güllaç yaprağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 50 gr çikolata
  • 4 su kadehi süt
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • Yarım su kadehi tam Antep fıstığı
  • Yarım su kadehi çikolata parçacıkları

Çikolatalı Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, kakao ve vanilyayı tencereye alıp kaynatın. Çikolatayı rendeleyerek ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya vazgeçin.
  • Güllaç yapraklarından üç tanesini kocaman parçalara ufalayarak hazırladığınız süt ile nemlendirin ve kare bir kalıba yerleştirin.
  • Üzerine Antep fıstığı ve çikolata parçalarını serpiştirin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı biçimde süt ile nemlendirip kalıba yerleştirin.
  • Kalan sütü en üste döküp streç film ile kapatın ve buzdolabına alın. İki saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerini isteğe göre süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Ramazan’ın ananesel tatlısı olarak öğrenilen pratik cevizli güllaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın