Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-0,25
Çikolatalı Ganaj

Çikolatalı Ganaj

Çikolatalı Ganaj Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 160 ml krema
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Çikolatalı Ganaj Nasıl Yapılır?

  • Buzdolabında bekletilmiş soğuk çikolata kalıbından apaçık bir bıçakla minik parçalar kesin.
  • Çikolata parçalarını kesme tahtası üzerinde daha minik parçalara ayırın.
  • Oda ısısındaki tereyağını iki denk parçaya dağılın. Kremayı tabanı kalın bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın.
  • Tereyağını iki seferde ilave edip minik hava kabarcıkları belirene kadar ısıtmaya devam edin.
  • Termometre ile sıcaklığı ölçün, karışımın 71 derece olması gerekir.
  • Ganajın yanık kokmaması için karışımın dibinin yakalamasına veya kaynamasına izin vermeyin.
  • Krema ve tereyağının bulunduğu kabı ocaktan indirdikten sonra minik parçalar biçiminde kesilmiş çikolatayı ilave edin.
  • Çikolatanın sıcak kremanın üzerinde yarım dakika kadar erimesini bekledikten sonra vanilyayı ekleyin.
  • Çikolata eriyip öteki malzemelerle pürüzsüz bir karışım olana kadar, düz uçlu bir çırpma teliyle dairesel hareketlerle karışımı karıştırın.

Çikolatalı Ganaj Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ganajı dondurma yanında sos olarak veya pastanın üzerini kaplamak için kullanabilirsiniz. Daha yoğun bir kıvamda kullanmayı isterseniz bir vakit buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Soğutulmuş ganajı mikserle rengi açılıp hacmi artana kadar çırpın. Bunu hiç bekletmeden pasta kaplama gibi operasyonlarda kullanabilirsiniz. Aksi gidişatta tekerrür sertleşebilir.
  • Ganaj, kesilmiş ya da parçalı görünüyorsa, çift katlı tencerede, buğu üzerinde dibinin yakalamasına ve kaynamasına izin vermeden tekerrür eritin. Soğutucuda 30 dakika beklettikten sonra çırpıp istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın