Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Fondan

Çikolatalı Fondan

Tarifin Hikayesi

Çikolatalı Fondan Tarifi İçin Malzemeler

  • Kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram tereyağ
  • 2 tam yumurta
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 120 gram toz şeker
  • 100 gram un
  • Pudra şekeri

Çikolatalı Fondan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kalıbımızı merkezden kenarlara doğru olacak çekilde erimiş tereyağ ile güzelce yağlayalım.
  2. Yağladığımız kek kalıbımıza kakao dökelim ve her yere geldiğinden emin olalım. Kakao hem yapışmasını önleyecek hem de çikolata tadı verecek.
  3. Tereyağ ile bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.
  4. 2 tam yumurtamızı ve 2 yumurta sarımızı bir kaba alalım. Üzerine şekerimizi ekleyelim. Mikser ile karıştıralım.
  5. Üzerine erittiğimiz ve soğuyan tereyağ-bitter çikolata karışımını ekleyelim. Çırpalım.
  6. Ardından unumuzu ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
  7. Yağlayıp kakaoladığımız kalıbımıza karışımımızı dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 17-18 dk pişirelim. Çok pişirirsek akışkanlığı gider ve browni olur o nedenle pişirirken dikkat edelim.
  9. Fondan hemen tüketmemiz gereken bir tatlı çünkü bekledikçe içi katılaşacak :).
  10. Üzerine pudra şekeri dökelim.
  11. Porsiyonlayıp dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın