Güzel bir gün dileği ile, bugün sizlere yapımı fazla kuvvet olmayan Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifini vereceğiz. Özel günler içinde rahatlıkla yapabileceğiniz bu pastanın en kayda değer püf noktası pandispanya,nın bir gün önce yapılmasıdır. Öteki manâlı bir noktası da kremasını düzenlemek, ilk olarak krema malzemelerin taze olması gerekiyor, pişirirken harlı ateşte değilde kısık ateşte pişmesi ve kıvama gelene kadar sürekli karıştırmanız gerekiyor. Eğer harlı ateşte pişirirseniz krema tenceresinin kenarları ve dibi tutacağı için yanık kokusu pastanızın tadını değiştirir ve emeğiniz nafile gitmiş olur. Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifinin malzeme listesi ve tarifine geçelim , yemek sitemizdeki öteki Pasta tarifleri için Pasta Kategorimize tıklamanız tatmin edici. Sıhhat, baş şeker olsun..
Pandispanya İçin
4 tane yumurta
280 gram (4 fincan) şeker
200 gram (3 fincan) un
1,5 fincan nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakaolu için
10 gram (2 kaşık) kakao
Ispanaklı için
1 kase ıspanak yaprağı
Beyaz Krema Malzemeleri
1 kilo(4 su bardağı) süt
40 gram (2 kaşık) buğday nişastası
40 gram (2 kaşık ) un
1 paket vanilya
120 gram (4 yemek yemek kaşık) şeker
Kakaolu krema Malzemeleri
Yarım kilo süt
20 gram (1 yemek kaşığı) un
20 gram (1 yemek kaşığı) nişasta
30 gram (2 yemek kaşığı) kakao
90 gram (3 yemek kaşığı) şeker
Süslemek için
Fıstıklı Çikolata
Ilk Önce pandispanyanın hamurunu hazırlayalım, bunun için karıştırma kabına yumurtaları kıralım üzerine şekeri ek edelim ve çırpalım. Daha Sonra sırası ile unu, nişastayı ve vanilayayı ekleyelim karıştıralım. Hazırladığımız hamuru 2 eşit parçaya ayıralım bir tanesinin üstüne kakao ekleyip karıştıralım. Diğerinin içine haşladığımız ve blendırdan geçirdiğimiz ıspanakları katalım ve karıştıralım. Hazırladığımız pandispanya harçlarını kalıplara dökelim (18 cm) ve ayrı olarak pişirelim.
Pandispanlarımız pişerken bizde kremalarını hazırlayalım. Hazırladığımız pandispanyaları mümkünse dinlendirip pek pastayı hazırlamaya girişirsek daha güzel bir pastaya kavuşuruz. Kremaları da ayrı olarak hazırlayalım, bir kenara koyalım. pişen pandispanyaların kakaolu olanını üç parçaya ayıralım,ıspanaklı olanı 2 eşit ayıralım. kek parçalarınından bir tanesinin üzerine süt ile ıslatalım, üzerine beyaz kremayı sürelim üstüne çikolata parçaları serpip, diğer ıspanaklı kek parçasını alalım üstüne süt sürüp sonradan beyaz krema sürelim, çikolata serpelim. kek parçaları bitene dek bu işleme devam, en üste hazırladığımız kakaolu kremayı dökelim spatula ile her yerine gelecek şekilde sürelim. En üste çikolata serpiştirelim. 1 saat dinlendirip dilimleyerek servise sunalım.