Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %-0,49
Çikolatalı Fındıklı Truf

Çikolatalı Fındıklı Truf

Tarifin Öyküsü

Çikolatalı Fındıklı Truf Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 1, 5 su kadehi un
  • 1 adet  kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su kadehi kırılmış ceviz içi
  • 1 çay kadehi eritilmiş çikolata
  • 1- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kadehi tam fındık
  • Yarım su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu akışkan krema
  • 1 kutu sütlü çikolata
  • 1 kutu bitter çikolata
  • Süslemek için:
  • Hazır beyaz çikolata Su kadehim 200 ml

Çikolatalı Fındıklı Truf Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. şimdi ilk evvel truf için kekimizi yapalım. Bir kapta şeker ile yumurtayı en az üç dakka mikserle çırpın.
  2. Ardından yap süt ve unu ilave edip tekerrür çırpın.
  3. Malzemeler iyice eridikten sonra kakaoyu kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip tekerrür çırptıktan sonra yağlanmış rastgele bür borcama dökün.
  4. 180 derece fırında en 30 dakika kekimizi pişiriyoruz.
  5. Pişen keki hemen soğumaya vazgeçin.
  6. Kek soğuyunca kaşıkla kekten parçalar koparıp mutfak robotundan geçirip un haline getirin.
  7. Un haline gelen keke süt kırılmış ceviz içi kakao eritilmiş tereyağı ve eritilmiş çikolatayı ilave edip yoğurup hamur kıvamına getiriyoruz.
  8. Ardından hamurumuzdan minik parçalar koparıp elimizde biçim vermeden evvel içine bir fındık koyu yuvarlak biçim veriyoruz.
  9. Yaptığımız trufları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip buzluğa atın dinlensin….
  10. Buzlukta en az 2 saat kalsın.
  11. İki saat dolmaya yakın dışı için sos tenceresine akışkan kremayı alıp ateşe alın.
  12. Üzerinden buğu çıkmaya başlayınca bitter ve sütlü çikolatayı ilave edip ateşten alıp süratli bir biçimde karıştırın.
  13. Çikolatalar iyice eridikten sonra soğumaya vazgeçin.
  14. Buzluktan çıkardığımız trufları evvel çikolataya iyice daldırın sonra da tekerrür yağlı kağıdın üzerine koyun…
  15. Tüm truflara aynı operasyonu yaptıktan sonra tekerrür buzluğa atıp 1 saat dinlendirip tekerrür beyaz çikolata ile üzerine şeritler çizin.
  16. Sonrasında buzdolabında dinlendirin. Düzeyli gözükse dahi kahvenin yanında hem çok şık hemde fantastik lezzetli bir ikramlık oluyor…benden size bir öneri hazır mahsullerle yapmayın böyle yapınca emin olun daha hoş oluyor

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın