2 su kadehi un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı zeytin yağ
Yeteri kadar su
Üzeri için malzeme
6 yemek kaşığı krem çikolata
1 su kadehi kavrulmuş fındık
Geniş bir kabın içine unu koyun. Üzerine kuru maya ile toz şekeri dökün ve elinizle harmanlayın. Unun ortasına minik bir havuz açın ve içine zeytinyağını koyup, yavaş yavaş ılık su dökerek hamuru yoğurmaya başlayın. Takribî 10 dakika yoğurmanız yeterli gelecektir. Yoğurduğunuz hamuru dinlenip mayalanması için 10 dakikalığına üzeri havlu örtülü olarak kenara ayırın.
Mutfak tezgâhının üzerine un serpin ve mayalanmış olan hamurunuzu mutfak tezgâhının üzerine alıp, mermi kalem inceliğine gelene kadar merdane ile açın. Fırına süreceğiniz tepsiyi yağlayın ve açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin.
Pizza hamurunun kenarlarını evvel parmaklarınızla nemlendirin ardından çekiştirerek burgu burgu biçim verin ve rakım elde edin. Böylece ortaya havuz görünümde pizza hamurunuz çıkmış olacak.
Pizza hamurunu bu biçimde 5 dakika bekletin ve bu arada ısıtmaya başladığınız 220 derecelik fırına sürün ve 10 dakika pişirip çıkarın. Ortadaki havuza marketten satın aldığınız kavanoz çikolatalardan dökün ve spatula ile yayın.
Bir fırın kabının içine fındıkları boşaltın ve fırına sürüp 180 derece ısıda 10 dakika kavurun. Çıkarınca mutfak robotuna atın ve çok az ayrılın.
Ardından pizzanızın ortasındaki çikolataların üzerine serpiştirin.
Soğuduktan sonra dilimleyin ve servis edin.
Afiyet olsun…