Malzemeler
Üzeri için
Türk damak zevkine uygun, hazırlaması basit işte birkaç dünya tatlısı… Sınamalısınız! Unu çukur bir kaba alın. Mayayı suda eritin. Toz şekeri ilave edip eritin. Maya, tuz, süt, ayçiçeği yağı, yumurta ve tarçını una ilave edip yoğurun
Hamurdan ufak bezeler koparıp elinizde yuvarlayarak unludağınız tepsiye yerleştirin. Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekleyin.
Mayalanan hamurları elinizle şekillendirerek ortalarını ufak yuvarlak bir kapak ile delerek simit biçimi verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız donutlar ılınınca eriyen çikolataya daldırıp üzerini şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN
Donutları derin bir kızartma tenceresinde bol ayçiçeği yağı ile kızartarak hazırlayabilirsiniz.