Çikolatalı Dondurma Yumurtasız Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt, salep, toz şeker ve kremayı ocağa alıp aralıksız karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dk. Süresince arada karıştırarak kaynatın.
Ocaktan alıp çikolataları ilave edin karıştırın. Bir kaba aktarıp kenarda soğutun.
Soğuyunca üzerini kapatıp 4 saat dondurucuda bekletin.
Büyük bir kaseye su doldurup daha minik bir kaseyi içine oturtun dondurma harcını alabilecek büyüklükte olmalı bu ikiliyi dondurucuya kaldırın.
4 saat sonunda dondurmayı ve kaseleri dışarıya çıkarın. Dondurma harcını ikili kaseye minik olana aktarın.
Böyle yapmamızın nedeni çırparken kolay kıvam alması için. Dondurma makinası olanlar bu adımı sıçrayabilirler.
Şimdi mikseri alıp 10 dk. Süresince çırpıyoruz ve katılaştığını göreceksiniz. 10 dk. Sonunda büyük su dolu kabın içinden minik kabı çıkarın ve üzerini kapatıp dondurucuya kaldırın.
Bundan sonra toplam 3 kere olacak biçimde her saatte bir çıkarıp karıştırın ve tekerrür dondurucuya kaldırın.
Bir gece süresince dondurucuda kalsın ertesi gün harcayabilirsiniz. AFİYET OLSUN.