Bu müddet içerisinde yarım çay kadehi süt, tarçın ve şeker vanilini karıştıralım.
Kaynayan şekerli süte bu karışımı ilave edelim.
Şimdi bir kepçe desteğiyle 30-35 dk kepçe ile süt alıp yukarıyadan boşaltarak karıştıralım.
30-35 dk bu biçimde karıştırdıktan sonra süt kıvam alacaktır ve eksilecektir.
Şimdi ocaktan alalım ve soğumaya vazgeçelim. Daha acele soğuması için buzdolabına veya balkona koyabilirsiniz.
Şimdi soğuyan sütlü karışımı derin bir kaba alalım.
Ayrı bir kapta akışkan krema ve kremşantiyi koyulaşana kadar çırpalım. Sonrasında kakaoyu ilave edebilirsiniz. Kakaoyu ilave ettikten sonra tekerrür çırpalım.
Bu karışımı sütlü karışıma ilave edelim ve tekerrürden çırpalım. Dilerseniz damla çikolata ilave edebilirsiniz.
Karışımı 5 saat kadar buzlukta bekletelim. 5 saat sonrasında dondurmamız hazır, afiyet olsun.