Süt reçelini ocaktan almadan evvel bitter çikolatamızın yarısını rendeliyoruz veya azıcık bıçak dayanağıyla kesiyoruz.
Rendelediğimiz çikolatalarımızı kenara alarak kalan bitter çikolatayı ve kakaomuza ilave ediyoruz. Çikolatayı eriyene kadar karıştırıyoruz. Azıcık topaklanıyor. Klasiktir.
Karışımımız soğuyana kadar ayrı bir kaba süt kremamızı alıyoruz ve takribî 3-4 dk kabarana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra ayrı bir kaba ocaktaki karışımımızı, süt kremamızı ve sütümüzü ilave edip karıştırıyoruz. Bu sırada rendelediğimiz veya ufaladığımız çikolatalarımızı da ekliyoruz.
Karışımı donduracağımız kabımıza alıyoruz. 6 saat buzlukta bekleyen dondurmamız hazır: Afiyet bal şeker olsun: