Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Dondurma

Çikolatalı Dondurma

Çikolatalı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı bütün yağlı süt 300 ml
  • 1.5 su bardağı krema 300 ml
  • 3/4 su bardağı toz şeker 150 g
  • 4 yumurta sarısı
  • 2-3 tepeleme yemek kaşığı kakao 40-60 g
  • Bir tutam tuz İsteğe bağlı
  • 1.5 kare koli bitter çikolata 100 g, Ufak parçalara bcan verilmiş veya rendelenmiş

Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Sütü, kremayı, şekerin yarısını, kakao ve tuzu bir taşım kaynatın. Yumurta sarılarıyla kalan şekeri bir çırpma teli takviyesiyle iyice karıştırın.
  • Ateşten aldığınız karışımı, yumurta sarısı karışımının üzerine usulca dökerek ve kesintisiz karıştırarak ilave edin.
  • Karışımı tekerrür tencereye boşaltın ve karıştırarak kısık ateşte pişirin ama sakın kaynatmayın.
  • Mutfak dereceniz varsa, karışım 82°C ’ye gelene dek pişirin. Dereceniz yoksa, kıvamı test ederek yeterli derecede pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. 
  • Koyu bir akışkan kıvamı alan karışımı, hemen başka bir kaba dökün ki pişme harekâtı dursun. İçerisine rendelenmiş çikolatayı ilave edip eriyinceye dek karıştırın.
  • Muhtemelse, daha kolay soğuması için bu kabı buzlu su dolu başka bir kaba aktarın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bu düzeyde soğuyunca, dondurma aygıtından geçirebilirsiniz. 
  • Dondurma aygıtınız yoksa yayvan bir kapta buzluğa koyun ve dilediğiniz kıvama gelene dek 10-15 dakikada bir buzluktan çıkarıp karıştırın.
  • Şayet buz kırma özelliğine sahip bir mutfak robotu veya blender ’ınız varsa, yayvan bir silikon kapta 20 cm x 20 cm dondurun. Tamamıyla donunca, buz küpü gibi küpler kesin ve arada sırada durdurup karıştırarak, koyu kremamsı bir kıvam alıncaya dek mutfak robotundan geçirin.
  • Mutfak robotunun gücüne göre, müddet 1-4 dakika arasında değişebilir. Dondurma istediğinizden fazla erirse, dilediğiniz kıvama göre 20-30 dakika buzluğa kaldırabilirsiniz. 

Çikolatalı Dondurma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kıvamı test etmek için; karışıma bir kaşık sokun, kaşığı yan çevirip parmağınızı üzerinden geçirin. Şayet akışkan sabit kalıyorsa, damlamıyorsa, pişmiş demektir.
  • Yumurta beyazı 62°C, sarısı ise 68°C ’de pişmeye başlarlar, 71°C ’de ise sarı bakterilerden temizler.
  • Başka Bir Deyişle karışımın kaynamıyor olması sizi korkutmasın. Şayet karışım kaynarsa, dondurma değil, omlet yapmış olurduk!

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın