İyi bir güne başlamanız dileği ile sitemize hoşgeldiniz kadınlar, doğum günlerinde hazır pasta almak yerine konutunuzda sıhhatli , lezzetli ve gönül rahatlığı ile pastanızı mutfağınız da yapma fikrine ne dersiniz? Özellikle doğum günlerinin bırakılmazı pasta imali, her ne kadar güç gibi gözükse de sitemizde sizin için hazırladığım Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi ‘ni uyguladıktan sonra bellim bir daha hazır pasta almayacaksınız.
Tariflerimiz sınanmış olup, anlatım olarak da rahatlıkla uygulayabileceğiniz biçimde yazılmıştır. Özel günlerinde ve doğum günlerinde yapacağınız Çikolatalı Doğum Günü Pastası yanına pasta kategorimiz de yer alan tuzlu mahlepli tuzlu pasta tarifimizi de sınamanızı nasihat ederim. Kolay gelsin…
1/2 koli margarin
5 adet yumurta
1/2 su kadehi şeker
1 su kadehi un elenmiş
1 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
1.5 çay kadehi çokokrem üzerine sürmek için
1 koli kabartma tozu
Kreması için:
1 /2 su kadehi süt
2.5 çorba kaşığı un
1/2 su kadehi şeker
1/2 limon kabuğu rendesi
Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım. Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım. Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım. Mikserin en düşük ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım. 170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim.
Besbelli bir bıçak takviyesiyle pastayı enine 2 denk parçaya ayıralım. Başlayalım ara kremasını hazırlamaya. Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ilave edelim. Ağır ateşte devamlı karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım. Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım. Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim.
3 Pastanın değişik katını kremanın üzerine oturtalım. Çokokremi 1/2 koli margarinle beraber benmari usulü ağır ateşte eritelim. Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim. Ya da 1/2 çay kadehi süt ve yarım koli krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım. Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz biçimde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim
Bir başka teklif: ara krema için verdiğimiz kremayı pastanın arasına sürün kalan yarısını krema sıkacağına doldurup pastanın üzerine yer yer sıkarak süsleyin ve buzdolabında bekleterek servis yapın. Şayet pastanın üzerinde çokokremle hazırlanmış sos kullanacaksanız, büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatalım. Daha ufak bir tencereye margarini koyup tencereyi su dolu kabın içine oturtup yağ eridiğinde çokokremi ilave ederek iyice karıştıralım. Bu sosu ateşten alıp, pastanın üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.Dilerseniz üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Değişik Pasta Tarifleri