Çikolatalı Crumble İle Beyaz Çikolatalı Trüf Tarifi İçin malzemeler
Çikolatalı crumble için
140 g tereyağı
1.5 su bardağı un
2 yemek adalȩığı kakao toz
3 yemek adalȩığı toz şeker
1 çay adalȩığı tuz
Beyaz çikolatalı trüf için
250 g beyaz çikolata
20 ml ayçiçek yağı
80 g mascarpone peyniri Oda sıcaklığında beklemiş
2 adet portakal kabuğu rendesi İnce rendelenmiş
3 yaprak fesleğen İnce kıyılmış
4 g vanilya özü
Kaplama için
200 g beyaz çikolata
Üzeri için
Çikolatalı crumble
Çikolatalı Crumble İle Beyaz Çikolatalı Trüf Nasıl Yapılır?
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ayçiçek yağı ilave edip, birkaç dakika karıştırın. Mascarpone peyniri, vanilya, portakal kabukları ve fesleğeni de ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı 1 gece ya da en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
Çikolata crumble için un, tereyağı, toz şeker, toz kakao ve tuzu karıştırın. Parçalı hamur kıvamına geldiği zaman yağlı kağıt arasında bir merdane dayanağı ile açıp fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişcerahat. Fırını 10 dakikada bir açıp, bir çatal dayanağı ile ezerek 30 dakika iyice pişcerahat. Pişen crumble hamurunuzu kenara alıp soğumaya bırakın.
Çikolatalı peynirli karışımı buzdolabından çıkarıp 3-5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Parizyen adalȩık ya da çay adalȩığı takviyesiyle çıkardığınız yuvarlakları elinizle şekillendirip, yağlı kağıt serili bir tepsiye sıralayın. Eritilmiş beyaz çikolataya daldırıp üzerlerine çikolatalı crumble ’lar serpin ve buzdolabına alıp iyice soğuttuktan sonra servis yapın.