Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %2,04
  • BIST
    %0,05
Çikolatalı Çilekli Magnolia

Çikolatalı Çilekli Magnolia

Çikolatalı Çilekli Magnolia Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi yulaf ezmesi
  • 1 su kadehi buğday patlağı
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz

Puding için

  • 1 litre light süt
  • 1 su kadehi esmer şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 80 g bitter çikolata
  • 1 koli vanilya
  • 200 ml krema
  • 500 g çilek

Üzeri için

  • Çilek ve taze nane

Çikolatalı Çilekli Magnolia Nasıl Yapılır?

Derin bir kaseye yulaf ezmesi, buğday patlağı, Ayçiçek yağı, bal ve akçaağaç şurubu, tarçın ve tuzu alın. Malzemeler iyice özleşene kadar karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve evvelden ısıtılmış 150 derece fırında, ara gizeme karıştırarak kurutun. Fırından alıp soğumaya vazgeçin. Öteki yanda puding için, çikolata, vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın. Bir mikserle kesintisiz karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alıp çikolata ve vanilyayı ilave edin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Ilınmaya başladığında kremayı ilave edip, ara gizeme karıştırarak kabuk yakalamamasını sağlayın. Çilekleri dilimleyin. Yulaf ezmesi karışımını elinizle ayrılın. Servis yapacağınız kuplara bir gizeme puding bir gizeme yulaf koyun çilek dilimlerini dik olarak çevresine dizin. Üzerine tekerrür puding ve yulaf ezmesi karışımından koyun. Üzerini çilek dilimleri ile süsleyin. Tüm kuplara aynı operasyonu yineleyin. Buzdolabında takribî bir saat dinlendirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın