Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %1,40
Çikolatalı Çilekli Cheesecake

Çikolatalı Çilekli Cheesecake

Çikolatalı Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 400 gram labne peynir
  • 1 paket (200 gr) krema
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 300 gram çilek
  • 1 paket (200 gr) krema
  • 60 gram sütlü çikolata
  • 20 gram bitter çikolata

Çikolatalı Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. İki paket burçak bisküviyi elimizle veya rondada kum gibi olana değin ufalıyoruz, 100 gram tereyağını eritiyoruz.
  2. Tereyağı ve sütü bisküviye ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  3. Kelepçeli kabımızın dibine yapışmaması için tereyağ sürdükten sonra bisküvi karışımını döküyoruz.
  4. Bir akarsu bardağının dibi yardımıyla tabanı düzlüyoruz.
  5. Diğer şeyleri hazırlayana dek buzdolabında bekletiyoruz.
  6. Kek kısmı için önce labne peyniri mikserle çırpıyoruz.
  7. Kremayı ve şekeri üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  8. daha sonra yumurtaları teker teker içine kırıyoruz.
  9. Eklediğimiz her yumurtada diğerini eklemeden önce çırpıyoruz.
  10. Unu ve şekerli vanilini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  11. En son küp küp doğradığımız çilekleri ekleyip bir kaşıkla karıştırıyoruz.
  12. Dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz.
  13. Kelepçeli kabın üstüne yanlardan sıkıştırarak yağlı kağıt sarıyoruz.
  14. Fırında 50 dk kadar pişiriyoruz. Arada teftiş ettiğinizde salladığınızda oynuyorsa pişirmeye devam edin oynamıyorsa pişmiştir.
  15. Kek fırında pişerken üst sosunu hazırlıyoruz.
  16. 1 paket kremayı minik bir tencereye alıp kenarlardan hafif kabarcıklar çıkana dek pişiriyoruz.
  17. Kabarcıkları görünce altını kapatıp çikolataları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  18. Sosun kıvamının hoş olması için ve kabuk tutmaması için soğuyana kadar karıştırmayı sürdürüyoruz.
  19. Fırından çıkan cheesecake in ılımasını bekliyoruz ve ılıdıktan daha sonra sosu üstüne döküyoruz.
  20. 4-5 saat dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın