Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Cheseecake

Çikolatalı Cheseecake

Çikolatalı Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kutu burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağ
  • 200 ml ham krema
  • 400 gram lable peyniri
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu çikolata sos dr.oetker toz karışımı tarifine uygun hazırlayın

Çikolatalı Cheseecake Tarifi Yapılışı

  1. 24-26 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin fazla gelen kısımlarını kesin.
  2. Burçak bisküviyi rondodan çekin.
  3. Üzerine erimiş tereyağı döküp karıştırın.
  4. Kalıbın altına karışımı hoşça bastırarak düzleyin buzdolabına kaldırın.
  5. Krema ve labneni tel mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
  6. Yumurtayı da ilave edip çırpın en son vanilya un nişastayı ilave edip karıştırın.
  7. Buzdolabından alınan bisküvili tabanın üzerine karışımı usulca harcı boşaltın.
  8. Isıya dayanıklı bir kaba su koyup fırına yerleştirin.
  9. Fırını 160 dereceye ayarlayın.
  10. Cheesecake fırında takribî 1 saat 10 dk. Kadar pişirmeye vazgeçin üzeri renk alana kadar pişirin.
  11. Fırını kapatıp 1 saat fırında bekletin. Ardından oda ısısında soğumaya vazgeçin.
  12. Tarife göre çikolata sosunu hazırlayın. Kendiniz konut üretimi de hazırlayabilirsiniz.
  13. Cheesecake üzerine sosu dikkatli dökün sos soğumuş olsun bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın