Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %1,52
  • BIST
    %0,94
Çikolatalı Cheesecake Tarifi

Çikolatalı Cheesecake Tarifi

Malzemeler

Tabanı İçin

  • 2 Paket Burçak Bisküvi
  • 100 Gram Tereyağı

Labneli Kat İçin

  • 400 Gram Labne Peyniri
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Adet Kutu Krema (200 ml)
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Yemek Kaşığı Un

Çikolatalı Sos İçin

  • 1 Paket Krema (200 ml)
  • 160 Gram Bitter Çikolata

Yapılışı

 

  • Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin. (Servis kolay olması için)
  • Kalıbın etrafını folyo ile kaplayın. ( Kenarları beyaz kalması için. )
  • Tereyağını eritip ılıtın ve rondoladığınız bisküvilere ilave edin. ( Islak kum görüntüsü olacaktır. )
  • Bisküvi karışımını bir spatula ile kalıba eşit şekilde bastırarak yapın dümdüz olsun. Buz dolabı poşetini elinize geçiripte yapabilirsiniz bu işlemi.
  • Şimdi kalıbı buz dolabına koyun, bisküvi ve yağ donsun. Bu sırada peynirli bölümü hazırlayalım.

LABNELİ BÖLÜMÜN HAZIRLANIŞI

  • Yumurtaları teker teker ilave edip şekerle güzelce çırpın.
  • Daha sonra labneleri ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvam olunca teker teker krema, un ve vanilyayı ekleyin.
  • Malzemeler birbiriyle özdeşince dolapta beklettiğimiz bisküvi karışımının üzerine dökün, fırına verin.
  • Cheesecake piştikten sonra fırının kapağı aralık olarak içinde soğutun. (Çatlamaması için)
  • Daha sonra dolapta 4-5 saat dinlendirin. O sırada sosu yapabiliriz.

ÇİKOLATALI SOS TARİFİ

  • Kremayı ocağa alalım.
  • Kaynamaya yakınken altını kısıp çikolataları atalım.
  • Ve çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
  • Eridikten sonra soğuyan sosu cheesecake dökelim. Afiyet olsun.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın