Öncelikle kelepçeli 22 cm kalıbınızı yağlı kağıtla kaplayın. Daha sonra bir kaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kaplayın.
Burçak bisküvileri cezvede erittiğiniz tereyağını ve tarçını un haline getirdiğiniz malzemeye ekleyin ve kaşıkla karıştırıp kelepçeli kalıbınızın dibine dökün.
Kaşıkla tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltin. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Labne, süzme yoğurt ve kremayı bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpın. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın.
Tüm çırpma işlemlerinin düşük devirde olması gerekiyor. Yumurtaları tek tek ekleyin. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin.
Limon kabuğunu, limon suyunu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın. Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün.
Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun, pişerken çatlama yapmasın. Fırının içine 1 kase su koyun.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Piştikten sonra fırını kapatıp, fırın kapağını hafif aralayıp cheesecake ’i fırında soğutun (Bunu yapıyoruz çünkü cheesecake aniden sıcaktan oda ısısına gelmesin ki çatlamasın)
Fırında soğuttuğumuz chessecake i çıkarıp üzerine ganajı dökün. Dilediğiniz gibi süsleyin. Ben süslemek için yaban mersini, çilek ve antep fıstığı kullandım. Afiyet olsun 😋.