Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %-1,10
Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 50 gram tereyağı
  • 300 gram labne peynir
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 200 gram krema
  • 3 adet yumurta (Büyük ise 2 adet)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limonun kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kutu sıvı krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram sütlü çikolata
  • Çilek
  • Yaban mersini
  • Antep fıstığı

Çikolatalı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kelepçeli 22 cm kalıbınızı yağlı kağıtla kaplayın. Daha sonra bir kaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kaplayın.
  2. Burçak bisküvileri cezvede erittiğiniz tereyağını ve tarçını un haline getirdiğiniz malzemeye ekleyin ve kaşıkla karıştırıp kelepçeli kalıbınızın dibine dökün.
  3. Kaşıkla tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltin. Buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  4. Labne, süzme yoğurt ve kremayı bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpın. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın.
  5. Tüm çırpma işlemlerinin düşük devirde olması gerekiyor. Yumurtaları tek tek ekleyin. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin.
  6. Limon kabuğunu, limon suyunu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın. Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün.
  7. Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun, pişerken çatlama yapmasın. Fırının içine 1 kase su koyun.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Piştikten sonra fırını kapatıp, fırın kapağını hafif aralayıp cheesecake ’i fırında soğutun (Bunu yapıyoruz çünkü cheesecake aniden sıcaktan oda ısısına gelmesin ki çatlamasın)
  9. Ganaj için kremayı küçük bir tencereye koyarak ocağa alın. Kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kapatın. İçine parçaladığımız çikolataları ekleyip hızlıca karıştırın.
  10. Fırında soğuttuğumuz chessecake i çıkarıp üzerine ganajı dökün. Dilediğiniz gibi süsleyin. Ben süslemek için yaban mersini, çilek ve antep fıstığı kullandım. Afiyet olsun 😋.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın