Alt taban için; eritilmiş tereyağını ve çekilmiş bisküviyi hoşça karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı sıkıştırılır.
Kenarlarına da katı yağ sürülüp pişirme kağıdı yapıştırılır.
Kalıba bisküvili harç dökülüp denk biçimde dağılır. Üzerine sıkıca bastırılarak sert bir zemin oluşturulur.
Isıtılmış 180 derece alt-üst ayar fansız fırında 10 dakika pişirilir.
2. Dolgusu için; şeker, yumurta ve vanilya mikserle beyaz bir görüntü oluşuncaya kadar çırpılır.
Sıvıyağ, krema, yoğurt, labne, puding tozu ve nişasta ilave edilip hoşça çırpılır. Karışım bisküvili tabanın üzerine dökülür.
Isıtılmış 175 derece alt-üst ayar fansız fırında 50-55 dakika üzeri çok kızartılmadan pişirilir. Kenarları daha sert, ortası ise sallandığında pişme miktarı tamamdır.
Oda ısısında hafif soğuyan cheesecake buzdolabına kaldırılır. Bir gece buz dolabında dinlendirilir. Ertesi gün servis edebilirsiniz.
Üzerini için, ben çikolata kullandım. Siz dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.