Öncelikle bisküvi fındıkları robottan geçiriyoruz içine 1 kaşık pudra şekeri ve tereyağımızı eritip içine ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağadı yerleştirip bisküvi karışımını karışımı içine koyuyoruz eşit şekilde yayıyoruz .
Bir bardak yardımıyla hertarafını bastırarak tabanımızı oluşturuyoruz ben 24 cm ’lik kalıp kullandım 28 cm ye kadar uygundur bu ölçüler 👌iyice düzelttikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
Şimdi peynirli kısımı hazırlıyoruz, yoğurt, krema, krem peynir, un, vanilya, şeker ve nişastayı bir kaba alıp el çırpma teli ile güzelce şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra yumurtaları tek tek kırıp harcımıza yediriyoruz not çok fazla çırpmıyoruz ☝️
Bu işlem bittikten sonra tabanımızı dolaptan çıkarıp kalıbın etrafını folya ile güzelce kaplıyoruz ve harcı içene döküyoruz.
Bir iki defa hafif tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz,.
Sonra 150 derecede ısıttığımız fırının altına bir borcam veya ısıya dayanaklı bir kaba su koyuyoruz ve cheescakemizi fırına atıyoruz.
1 saat pişiriyoruz ,sonra fırını kapatıp kapağını açık tutup yarım saat bekletiyoruz,.
Cheescake iyice soğuduktan sonra dolaba atıp bir gece dinlendiriyoruz.
Ertesi gün kremamızı ısıtıp çikolataları ekliyoruz iyice karıştırıp eritiyoruz soğumaya yakın cheescakemizi dolaptan çıkarıp kalıptan bıçak yardımla çıkarıyoruz sosu ekleyip istediğimiz gibi süslüyoruz 🥰.