Dinlenmesi için, kremayı yapana dek dolaba koyalım.
Bir fırın tepsisine yarısına dek su ekleyelim ve fırının en altına koyalım.
Fırının bütün ortasına tel ızgarayı yerleştirelim.
600 gram labneyi bir kabın içine dökelim.
Üzerine şekeri ekleyip yavaşça karıştıralım. Yavaş olmalı çünkü labne sulanabilir.
İyice karıştıktan daha sonra nişasta ve 1 paket kremayı ekleyip yine karıştıralım.
Son olarak 1 yumurtayı ekleyip karıştıralım. Her yumurta için benzer işlemi uygulayalım.
Yumurtaları aynı anda atmamak gerekiyor. Hepsinin teker teker ayrıntılarıyla karışması gerekiyor.
Hazırladığımız karışımı kelepçeli barbar dökelim.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında tel ızgaranın üzerinde, üzeri hafif kızarana kadar kontrollü şekilde pişirelim. Fırının en aşağıda su dolu fırın tepsisinin olması fazla manâlı bir ayrıntısıyla uğraşma çünkü olmazsa kek çatlayabilir.
Ortası hafif sallanırken fırından çıkaralım.
Fırından çıkardığımız keki soğumaya bırakalım.
Ganaj için; kremayı minik bir tencerede orta ateşte ısıtalım, kremayı ocaktan alalım.
Parçalara ayırdığımız 200 gram çikolatayı ısınan kremanın üstüne ekleyelim ve sürekli karıştıralım.
Ilınan kekin üzerine ganajımızı her yerine eşdeğer olarak dökelim.
İsterseniz soğuduktan daha sonra üzerini süsleyebilirsiniz.
Buzdolabına atalım ve asgari 8 saat sonra kalıptan çıkartıp, dilimleyerek servis edebilirsiniz.