Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Borcam Pastası

Çikolatalı Borcam Pastası

Çikolatalı Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma toz
  • 1 paket vanilya
  • Un
  • 1 su bardağından biraz az soğuk süt
  • 2 paket sade kremşanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (Ben bir kaşığını fındık ezmesi olarak ekledim ama olmasa da olur)
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 80 gram bitter çikolata

Çikolatalı Borcam Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Ganajin hazırlanışı:Öncelikle keki için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Çiğ krema küçük bir tencereye alınarak kısık ayarda kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. (asla kaynatılmaz)
  3. Sonra altı kapatılarak çikolatası ilave edilir. Çikolata eriyene dek karıştırılır sıvı haldeyken kullanılır.
  4. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Kalan diğer kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
  6. Yağladığımız borcama kek harcımızı alarak 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirelim.
  7. Kekimiz ılıdıktan sonra çatalla bir kaç delikler açalım ve yaklaşık bir bardak soğuk sütümüzü her yerine dökelim.
  8. Krem santi ve soğuk sütümüzü güzelce çırpalım ve üzerine çikolatamızı ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  9. Kekimizin üzerine yayalım.
  10. Ganajımızı da üzerine dökelim spatulayla yayalım.
  11. En az 3 4 saat buzdolabında bekletelim.
    Pastamı servise hazır. .

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın