Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Armut Tatlısı

Çikolatalı Armut Tatlısı

Tarifin Öyküsü

Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet armut
  • 1,5 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi su
  • 1,5 rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 6 adet karanfil
  • 1,5 silme tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 150 gram bitter çikolata
  • Limon kabuğu rendesi
  • Dilerseniz toz fıstık

Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Armutları yıkayıp sap kısmı kalacak biçimde kabuklarını soyun.
  2. Su, toz şeker, limon kabuğu rendesi, zencefil, karanfil, zerdeçal ve çubuk tarçını bir kapta hoşça karıştırın.
  3. Armutları pişireceğiniz derin bir tencereye yerleştirip üzerine hazırladığınız karışımı dökün.
  4. Armutların üzerine gelecek kadar su ilave edin.
  5. Evvel süratli ateşte, daha sonra kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. çatal dayanağıyla pişip pişmediğini kavrayabilirsiniz. .
  6. Piştikten sonra azıcık ılınmaya vazgeçin.
  7. O sırada bitter çikolatanızı benmari usulü eritin.
  8. Soğuyan armutları servis edeceğiniz tabağa alıp evvel tenceredeki sosundan, sonra eritilmiş çikolatadan üzerine dökün.
  9. Limon kabuğu ile süsleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın