Çikolatalı Antep Fıstıklı Cheesecake Nasıl Yapılır?
Kakaolu bisküvileri rondodan geçirin ve bir kaba alın. Eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın, yuvarlak kek kalıbının tabanına yayın. Damla çikolataları ısıya dayanıklı bir kaba alıp mikrodalgada eritin.
Krem peynir ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser desteği ile çırpın. Süt, yumurtalar ve kremayı ilave edip çırpın. Sürülebilir çikolata kreması, vanilya, kakao ve unu ilave edip çırpmaya devam edin.
Karışımı, tabanına bisküvi yaydığınız kek kalıbına dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 70-75 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya vazgeçin.
Ganaj için beyaz damla çikolata ve kremayı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve mikrodalgada 1 dakika ısıtın, daha sonra alıp çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Çikolatalı karışımı cheesecake ’in üzerine gezdirin.
Cheesecake ılınıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına alıp 2 saat dinlendirin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyin, dilimleyerek servis yapın.